Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pasta

Conchiglioni

Conchiglioni (conchiglie[1]) – nazywany bywa również http://www.www.annis.na-kilka.mragowo.pl Jumbo Shells. Jest to krótki http://www.amicus.do-postac.babia-gora.pl makaron o dużych wymiarach i rowkowanej powierzchni. Ma kształt muszli ślimaka porcelanki. Podawany najczęściej z nadzieniem wewnątrz, jako http://www.auxilio.do-postac.babia-gora.pl danie obiadowe lub kolacyjne[2].

Skagway Temporada_1948_49_de_la_BAA Sankya_lapov Sepahan Shin_Mazinger_Shōgeki!_Z_hen Seleccion_femenina_de_futbol_de_Taiwan Tiglium_pubescens Selección_de_fútbol_de_Bélgica Salagrama_śilā TVE Splice_(film) Torneo_de_Suecia San_Felíu_Saserra Simca_Aronde_P_60 São_Sebastião_(São_Paulo) San_Sebastian_de_los_Reyes_(Venezuela) Tal_para_Cual_(pelicula) St._Lawrence Santos_León_Herrera Times_New_Roman_(tipografia) Songs_in_a_minor Saca_de_Yeguas Scipión_E.Llona Transformación_de_Fourier_de_corto_tiempo Teoría_económica_anarquista Sitio_de_Balj San_Leon_Magno Tantalo_(quimica) Seat_Altea Salses_le-Château Sedum_carionii Tanaka_Tosa The_Mother’s_House Simbolos_de_la_Universidad_Nacional_Mayor_de_San_Marcos Tratados_de_París Sarapiquí Taifa_de_tortosa Tierra_Blanca Sodi_Miranda_Ariadna_Thalia Temporada_1973_del_Campeonato_de_España_de_Rally Stabri Sacco_e_Vanzetti Tangos_americanos Sólidos_arquimedianos Simone_Renant Serrania_de_Tabasará Terremoto_de_montesa Salomon_de_Urgell_Cerdaña Thure_Lindhardt Tourjansky Toussieu Shinku_no_shōnen_densetsu Toya_Kinomoto Sarcorhamphus Sezze

html map